tijd voor klusjes

5 minuten klusjes

We kennen het allemaal wel, allerlei klusjes die op je liggen te wachten. Die je uitstelt omdat je er geen zin in hebt, of omdat je denkt dat je er geen tijd voor hebt.

Als je na een drukke dag eindelijk zit, is de verleiding groot om te blijven zitten op de bank. Zo gaat de avond voorbij zonder dat je het eigenlijk in de gaten hebt. Jammer, want zo liggen die uitgestelde klusjes weer een dag langer te wachten.

Er zijn een aantal manieren om dit uitstellen te voorkomen:

  • Als eerste, stel een klusje dat 5 min. duurt niet uit maar doe het meteen! Maak die afspraak bij de tandarts, kapper etc. Reageer op een mail die al een tijdje ligt te wachten of haal dat doekje over de eettafel.
  • Lukt het je toch niet om dit soort klusjes meteen te doen? Gebruik dan de reclameblokken op tv. Die duren gemiddeld tussen de 5 en 8 minuten. Precies genoeg tijd om de vaatwasser in te ruimen, rondslingerende spulletjes op te ruimen of zelfs om even de wc schoon te maken!
  • Doe het vervelendste klusje, of waar je het meest tegenop ziet als eerste. Hierdoor is de grootste hobbel genomen en valt de rest mee.
  • Nog steeds niet gelukt? Plan dan echt in je agenda dagelijks tijd in voor dit soort klusjes. Door het in je agenda te zetten wordt je er op een gerichte tijd aan herinnerd en ben je minder geneigd het over te slaan.
  • Schrijf je kleine klusjes op die je gedurende de dag tegenkomt op, en plan daar dagelijks tijd voor in.

Dit soort kleine klusjes zijn meestal niet het leukste maar moeten gedaan worden. Door ze uit te stellen worden ze almaar groter in gedachten en zie er meer tegenop. Bovenstaande tips gaan je hopelijk helpen om hier een einde aan te maken.

Heel veel succes!

Deel dit bericht