feest

Bijna feest

Wat kunnen we ons met z’n allen verheugen op de feestdagen. Overal lichtjes, mooie versieringen, gezelligheid. Heerlijk genieten. Bij alle tijdschriften die je open slaat springen de gelukkige families je tegemoet 🙂

En dan, 2 dagen voor kerst… de boom staat gelukkig nadat je eerst de plek waar die moest komen te staan moest opruimen. Jij wilde een gouden boom… de kinderen hebben er toch tussendoor eigen gemaakte knutsels en Disney ballen ingehangen.
Je boodschappenlijstje is gelukkig wel klaar. Een dag heb je het diner kunnen uit besteden, de andere dag moet je zelf doen. Gourmetten dan maar? Niet op tijd bedacht want aangekomen in de supermarkt is het meeste al ingeslagen door hamsteraars… Nou ja, dan maar doen met wat er is. In de supermarkt heerst een soort paniek stemming van iedereen die nog op het laatst roomboter en slagroom moet hebben. Een drukte van jewelste en jij worstelt je er door heen. Wat een feest…

Uitgeput thuis kijk je naar je net niet gelukte gouden boom. Moesten dit nu die gezellige feestdagen worden?! Kun je je nog onder de dekens verstoppen met kerst?

Het ideaal plaatje uit het tijdschrift gaat dit jaar weer niet lukken…

Is dat erg?

NEE natuurlijk niet! Want, nergens loopt het op rolletjes. Het ideaal plaatje zit alleen maar in jouw hoofd. De verplichtingen, hoe het ‘hoort’, ‘zo doen we dat nou eenmaal al jaren’ . Allemaal eigen gedachten.

Het is nu, vandaag nog geen kerst. Oud en nieuw duurt zelfs nog iets langer. Je hebt dus nog tijd om je ideaal plaatje en verplichtingen uit het hoofd te halen! Ga eens na: wat vind jij in die feestdagen belangrijk? En jouw gezin? Kunnen jullie tot iets komen waar iedereen blij van wordt? Pas het aan, maak het jouw eigen feest.
Kijk naar de knutsels in de boom, of geef je kinderen een eigen mini boom voor de knutsels. Maak vandaag alvast je boodschappenlijstje en kijk wat nu al in de vriezer past. Laat je gezin mee opruimen zodat de grootste spullen weer een eigen plek hebben.
En laat je vooral niet gek maken door mooie plaatjes en reclames 🙂

Fijne feestdagen alvast ❤

Share this Post

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *