Dit ga ik echt nog een keer gebruiken!

Je kent het wel, je wilt opruimen maar alles wat je tegenkomt heb je nog (ooit) een keer nodig. Denk je…

En zo overdenk je al je spullen en je ziet in alles nog waarde. Mooi, dat je bewust nadenkt over alles en de waarde er van inziet. Maar soms, je echt, soms is het nodig om schoon schip te maken! En ik geef je manieren hoe je dat makkelijk kunt doen!

10 tips hoe jij makkelijker afstand kunt nemen van je spullen:

  1. Houd het klein, elke berg wordt stap voor stap beklommen, ook het opruimen van jouw spullen. Kies elk opruimmoment een overzichtelijke plek en maak die af.
  2. Gebruik getallen; uit dit kastje kan 50% weg, of vandaag doe ik minstens 10 dingen weg. Dit geeft een doel dat voldoening geeft als het gehaald is.
  3. Kies je moment, ga niet opruimen als het al laat in de avond is, of je een overvolle werkdag hebt gehad. Ruim op als je fris en uitgerust bent.
  4. Houd je aan een tijd. Geef jezelf bijvoorbeeld een half uur voor een kastje. Dan ben je nog fit als je klaar bent, je hebt niet teveel tijd om overal over te twijfelen én je hebt je doel gehaald.
  5. Ben kritisch naar jezelf, heb je het voorwerp écht nodig? Of herinnert het je alleen maar aan iets wat je ooit nog wilde doen?
  6. Heb je er veel van? Zoals diepvriesbakjes 😉 vraag jezelf dan af of ze űberhaupt wel allemaal tegelijk in je vriezer zouden passen.
  7. Bewaar je de herinnering of het voorwerp? Houd een paar voorwerpen die je echt bijzonder vindt en geef die een speciaal plekje in je huis. Maak van de rest een foto en bewaar het op die manier. Vergeet niet; de herinnering zit in je hoofd.
  8. Twijfel je echt? Beperk jezelf tot een doos met ‘twijfel’ spullen. Heb je er een half jaar later nog niet naar omgekeken of gemist? Dan kan het weg.
  9. Breng wat weg kan ook meteen weg, of in de kliko, of naar de kringloop of naar iemand die het kan gebruiken
  10. Ben trots op jezelf als je dat kastje in een halfuur hebt opgeruimd en er 10 dingen weg zijn!

Nu kun jij zelf aan de slag!

Hebben deze 10 tips jouw geholpen? Deel deze blog op social media!

Denk je nu nog steeds: makkelijker gezegd dan gedaan? Neem dan contact op met mij en we kijken waarmee ik je verder zou kunnen helpen!

Deel dit bericht