Een schone vaatwasser

Huh, waarom moet dat? Er gaat toch elke keer water door mijn vaatwasser heen en die maakt de vaat toch schoon? Dus zou ik denken dat mijn vaatwasser ook schoon is.

Nee dus! Als je een afwas doet in je gootsteen is je gootsteen daarna niet helemaal schoon. Er blijven vet- en etensresten achter. En dat gebeurt ook in je vaatwasser.

Met dagelijks gebruik van je vaatwasser is aan te raden deze elke maand schoon te maken. Dit om te voorkomen dat je vaatwasser gaat stinken of erger, eerder verslijt. Volg de volgende stappen en de vaatwasser schoonmaken is zo gedaan!

  1. Haal de filter uit de machine en verwijder alle resten die daarin zitten. Maak de filter daarna goed schoon zodat al het vet eraf is. Plaats dan de filter terug in de machine.
  2. Maak de gaatjes in de sproeiarmen schoon met een cocktailprikkertje, zo blijven ze open.
  3. Doe een kopje azijn in de machine en doe partjes citroen in de machine. Die kun je verdelen in de bestekbak, op de bovenste rekjes etc.
  4. Laat de machine op het hoogste programma draaien, zonder vaat!
  5. Vul indien dat nodig is het vaatwaszout en glansspoelmiddel bij.
  6. Als laatste maak je de rubbers van de vaatwasser goed schoon met allesreiniger.
  7. Wil je het helemaal netjes afmaken, haal dan nog een doekje over de buitenkant van je vaatwasser, zo zie ook aan buitenkant dat je hard gewerkt hebt!

Als je dit geregeld doet houd jij je vaatwasser schoon en voorkom je vieze geurtjes. Zorg ervoor dat voor je serviesgoed erin doet je alle kruimels van de borden haalt. En zet zo nu en dan de deur van de vaatwasser op een kiertje, hierdoor kan het vocht er goed uit.

Geniet van je schone vaat, vaatwasser en alweer een klusje dat je kunt afstrepen deze maand ­čÖé

Deze blog delen? Ja graag!

Deel dit bericht