poetsen

Efficiënt poetsen

Hoe gek het ook mag klinken, ik hou helemaal NIET van poetsen! Ik kan dan ook niet zeggen dat we hier van de vloer kunnen eten… Maar dat wil ik ook niet!

Dus zitten we aan tafel als we eten en lopen we er niet mee rond. Scheelt al op een heleboel plekken kruimels! Bovendien gaat er geen eten mee naar boven. Deze afspraak is bij iedereen in het gezin helder. Ik moet er niet aan denken wat ik anders allemaal boven nog zou vinden.

Als poetsen ook niet jou hobby is, heb ik wat tips voor je. De eerste heb je net al gelezen. Lees even verder als je er nog meer wil.

  • Schoenen uit in huis! Lees mijn blog schoenen waarom.
  • Zorg voor zo min mogelijk spullen op de grond. Zo hoef je niet alles aan de kant te zetten als je gaat stofzuigen of dweilen.
  • Wen routines aan. Die schelen je tijd omdat ze in je systeem gaan zitten. Bovendien houd je op die manier je huishouden beter bij. Dus ipv na het avondeten op de bank te ploffen eerst de afwas wegwerken en met een doekje over de tafel en keuken. Ziet er meteen opgeruimd en rustig uit. Zo zit jij relaxter op de bank.
  • Kies elke week een huishoudklusje dat je extra goed uitvoert. Maak bijvoorbeeld de oven goed schoon, of de koelkast. Zo houd je de minder in het oog springende klussen ook bij.
  • Doe elke week een kamer extra grondig. Neem de deur posten mee als je met een nat doekje poetst. Maak de bovenkanten van de kasten schoon, stofzuig elk hoekje goed en zo verder.
  • Zorg voor vaste plekken voor spullen. Zo maak je het iedereen makkelijk om alles op te ruimen. Doen je huisgenoten het dan nog niet? Herinner ze er elke weer aan, of maak een afspraak: de tv / tablets gaan pas aan als het speelgoed opgeruimd is. Bij een hardleerse partner? Doe de was eens niet die niet in de wasmand zit… 😉
  • Zorg voor goed materiaal. Een slecht werkende stofzuiger kost veel meer tijd. Poetsmiddel dat zijn werk niet doet ook. Je hebt niet veel poetsmateriaal nodig: een stofzuiger, een dweil, een of twee emmers, poetsdoekjes, schuursponsjes en wat schoonmaakmiddel.

En als laatste, maak het leuk voor jezelf. Ze goede muziek op, beloon jezelf met een moment voor jezelf. En ik weet, met kinderen of huisdieren lijkt het of je het allemaal voor niets doet. Maar dat is echt niet waar! Kijk maar eens hoe je huis eruit ziet als je het een week niet bijhoudt…

Vind je een huishoudschema handig? Je download deze hier helemaal gratis!

Succes!

Deel dit bericht