gezelligste feestdagen ooit

De gezelligste feestdagen ooit!

Ja, dit jaar wordt dat december! Waarom? Omdat JIJ dit jaar de regie neemt over wat je wel en niet gaat doen!

Geen stress meer rondom de feestdagen. Sinterklaas is weer vertrokken naar Spanje, je kan even op adem komen.

Het lijkt of het de normaalste zaak van de wereld is om stress te hebben rondom de feestdagen. We zeggen het ook vaak tegen elkaar: ‘Hoe gaat het?’ “ja, druk hé, weer de tijd van het jaar’ En we knikken met z’n allen instemmend.

Ja, er is veel te doen in december en kleine kinderen stuiteren rondom Sinterklaas goed rond. Het is dus extra belangrijk om je niet mee te laten nemen in deze stress. Hoe meer stress, hoe minder leuk het is.

Wat kun je doen om het dit jaar anders te doen?

  • Denk eens goed na wat jij wil dit jaar met de feestdagen? Schrijf dat eens op. Hoe wil de dagen doorbrengen en met wie?
  • Weet wat jou stress geeft, is dat het kerstdiner koken? Of het hele land doorrijden om bij bij familie op bezoek te gaan? Misschien is het wel het hele idee dat het gezellig MOET zijn.
  • Bespreek dit met je partner, hoe denkt hij of zij erover?
  • Heb je kinderen? Past het lijstje van jou bij wat de kinderen aankunnen? Willen zij 3 kerstdagen (ja 3, kerstavond, 1e en 2e kerstdag) opgedirkt overal op bezoek?
  • Kijk eens verder dan dat je altijd doet. Probeer eens verder te gaan dan ‘Ja, maar zo doen we dat nou eenmaal al jaren. Het hoort zo.’ Wie weet kom je op hele creatieve oplossingen die net zo gezellig zijn.
  • Probeer het dit jaar gewoon eens. Geen man over boord het het dan ook niet helemaal is zoals je wil. Volgend jaar weer een nieuwe kans.

Voel jezelf in elk geval niet schuldig als je aangeeft dat je het anders wil. Soms liggen oplossingen dichterbij dan je denkt en kan een kleine verandering al een groot verschil maken. Weet in elk geval waar je zelf behoefte aan hebt en communiceer dat met je partner of familie.

Fijne feestdagen!

Deel dit bericht