Help! Ik verzuip… in de was.

Wie kent het niet, bergen wasgoed voor je neus. En als je net denkt ‘die is mooi weg gewerkt’ belandt het eerste nieuwe item alweer in de mand. Om moedeloos van te worden!

Toch is er hoop 🙂

Je kunt je wasgoed de baas blijven door een paar simpele manieren.

  1. Sorteer de was op temperatuur. Dat zorgt ervoor dat je veel sneller een wasmachine vol hebt en dus eerder kunt draaien. Mocht je nu erg veel witte of zwarte was hebben zou ik die apart doen, maar niet alleen maar rood bij elkaar, blauw bijelkaar. Dat kost veel te veel tijd in sorteren!
  2. Wordt je gek van alle handoeken? Geef elk gezinslid een eigen kleur. Daarmee voorkom je dat je de handoeken na een keer gebruiken alweer in de was moet gooien.
  3. Lonely socks? Het lijkt wel of je wasmachine sokken opeet… Wl je ze beter bij elkaar houden zijn er wat trucjes: voor je ze de was ingooit vouw je de bovenkanten aan elkaar. Of je koopt alleen nog maar dezelfde sokken 😉 , maakt het niet meer uit of je er een kwijt bent, en er is ook nog een app voor te vinden ‘smarter socks’.
  4. Kleding die een dag gedragen is en niet vies is geworden kun je best nog een keer aan. Hang ze netjes terug op dan kreuken ze niet en kun je ze zo weer aan. Scheelt was!
  5. Maandag, wasdag, je kent het wel. Maar zo gek was dat niet. Zorg voor ritme in je was, zo houd je het makkelijker bij.

Dag 1: was draaien. Was om op te hangen eerst. Is die klaar gaat de was voor de droger erin en kun je de eerste was ophangen. Klop alle ‘ophang was’ goed uit voor je ze ophangt. Dat scheelt strijkwerk!

Dag 2: Als het goed is, is de was van gisteren droog en kun je gaan opvouwen. Je leest het goed, opvouwen! Niet strijken! Hooguit die paar blousen voor het werk. Je hebt je was gisteren netjes recht opgehangen, daardoor kun je nu probleemloos vouwen. Niemand die het verschil ziet. En dat vouwen, kun je lekker ‘s avonds voor de tv doen.

Dag 3: alle gevouwen was van gisteren gaat vandaag terug in de kasten.

En op de volgende dag begin je weer met een nieuwe ronde!

Zo blijf je de baas over je berg was. Vind je deze tips handig? Delen mag, graag zelfs!

Deel dit bericht