je huis in een koffer

Je huis in een koffer

Als je in de vakantie weg gaat ontkom je niet aan inpakken. En dan komt de grote vraag: hoeveel heb je nodig? Je kunt immers niet je hele huis meenemen in je koffer. We zijn geneigd zo veel mogelijk mee te nemen. Je kent het wel, voor de zekerheid ook nog een extra trui, iets teveel schoenen, speelgoed voor de kinderen etc.

En dan, kom je aan op je bestemming, pakt alles uit je koffer en je vakantie begint. Heerlijk! Om er, op het moment dat je alles weer inpakt om naar huis te gaan, achter te komen dat je maar de helft gebruikt hebt!

Grappig om te merken dat je altijd van tevoren denkt meer nodig te hebben dan daadwerkelijk is. Als je dat dan projecteert op al je spullen die je in huis hebt… Hoeveel gebruik je daarvan? En nu snap ik dat een vakantie van 3 weken iets anders is dan een vol jaar thuis. Maar al die spullen die je al een jaar, of misschien al langer op zolder hebt staan, of in je keukenkastje? Als je na de vakantie je huis weer binnenkomt kijk je met een frisse blik naar je huis. Dit zou wel eens het moment kunnen zijn om schoon schip te maken. Al die overbodige spullen die je jaren niet gebruikt hebt zouden wel eens iemand anders blij kunnen maken. Of ze zijn niet meer van deze tijd en kunnen weg.

Gebruik je frisse blik van na een vakantie om je huis onder handen te nemen. Nu je hebt ervaren dat je met minder best toekomt kun je je huis meer ruimte geven. En daarmee ook je hoofd! Raak het gevoel van rust en ruimte niet kwijt na de vakantie. Thuis kun je dit doorzetten door in je huis ruimte te maken.

Dus dit jaar, werk je eerst de berg was weg van de vakantie 😉 en daarna ga je kijken wat je nu echt nodig hebt om fijn en gelukkig te kunnen leven. Mocht je hulp nodig hebben om de eerste slag te slaan, je weet me te vinden 🙂

Deel dit gerust op social media!

Deel dit bericht