lief voor je huis

Lief zijn voor je huis

Hoezo, lief zijn voor mijn huis? Een huis is een functioneel iets, een dak boven je hoofd. Een plek die bescherming biedt, een adres wat je voor van alles en nog wat nodig hebt.

Waarschijnlijk vind jij dit niet genoeg. Ik kan me zo voorstellen dat jouw huis meer voor je betekent dan een stapel stenen waar je woont. Je brengt er veel tijd door, je maakt er herinneringen, hebt feestjes, hebt verdriet, er is weleens ruzie, romantiek. Misschien lopen er kinderen rond. Of huisdieren. Hier kom je als het goed is elke dag weer terug. Het is je basis.

Maar hoe lief ben je voor je huis? De plek die je bescherming biedt, waar je thuiskomt. Als je om je heen kijkt, wat zie je dan? Maakt het je blij, of juist verdrietig? Word je rustig of juist onrustig? Je huis heeft veel invloed op je. Omdat het je basisplek is waar je elke dag bent. Je huis weerspiegelt jou. En hoe jij je voelt.

Luister en kijk jij wel eens naar wat je huis zegt over jou?

We horen overal om ons heen dat we lief moeten zijn voor onszelf. Goed moeten zorgen voor onszelf. Sporten, gezond eten, niet veel alcohol enz. We doen cursussen mindfulness, lezen boeken en proberen op tijd naar bed te gaan.

Maar wist je dat je woonomgeving ook heel veel invloed heeft op je gezondheid? Een rommelige keuken nodigt niet uit tot gezond koken, een volle slaapkamer met allerlei afleiding zorgt voor een onrustige nacht, een woonkamer vol met wachtende taken zorgt stress als je thuiskomt van je werk.

lief zijn voor jezelf

Lief zijn voor je huis is lief zijn voor jezelf.

Lianne

Kost het je moeite om lief te zijn voor je huis? Begin klein. Kies een ruimte in huis en kijk daar naar wat je het meeste stoort. Niet alles, maar 1 ding of plek. Daar begin je!

Niet volgende week of als je de nieuwe kast hebt of als je man thuis is. Nee, gewoon vandaag. Ergens lukt het je om de eerste stap te maken naar verandering. Bedenk hoeveel tijd je aan die plek wil besteden en zet een timer. Sorteer op basis van 3 criteria: hier blijven, ergens anders heen in huis of weg.

Je eerste stap is gezet naar lief zijn voor je huis! Ga zo door, stap voor stap.

Vind je het fijner om samen het begin te maken en met een duidelijke structuur en handvatten aan het werk te gaan in huis? Dat kan. Op 1 juni start ik weer met een gezamenlijke ronde van de online training ‘In 8 weken naar een opgeruimd huis en hoofd’. Waarin ik je leer lief te zijn voor je huis, en daardoor ook lief te zijn voor jezelf ❤

Deel op facebook
Deel op google
Deel op twitter
Deel op linkedin
Deel op pinterest

1 gedachte op “Lief zijn voor je huis”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *