Sinterklaas is bijna in het land, help!

Hier in huis loopt al een aantal dagen een hyper de pieper jongetje rond. Twee weken geleden is zelfs al de eerste schoen gezet! ‘Mama, mag ik mijn schoen zetten? Nu al? Sinterklaas is nog in Spanje! Ja, maar voor de zekerheid.’ Nou prima, ‘zet jij je schoen maar ik denk dat er morgen niks in zit.’ Zoon: ‘Ik wil het toch doen.’ Zo gezegd zo gedaan. Zoonlief heeft zijn schoen gezet. En natuurlijk, de volgende dag was die nog leeg. Het antwoord van mijn zoon was geweldig: ‘Het geeft niet dat er niks inzit. Ik wilde alleen uittesten of mijn schoen het doet. En hij doet het!’ Een overgelukkig jongetje want ‘zijn schoen deed het’.

Maar nu komt de goede man dan echt bijna.Heb jij thuis ook van die over enthousiaste kinderen die niet kunnen wachten? In mijn laatste nieuwsbrief vroeg ik aan mijn lezers wat hun ultieme Sinterklaas tip is. Die wil ik graag met jullie delen:

 • Patricia
  ‘ Met twee paar grootouders en ons eigen gezin werd ons de Sinterklaas wat te druk. Wat we tegenwoordig doen met een opa en oma is dat we de pakjesavond vervroegd hebben naar de dag dat Sinterklaas aankomt. Zo hebben we niet op een weekend 3 grote pakjes momenten. De spanning is er voor een deel af, en samen met de neefjes en nichtjes hebben we een gezellige dag.’
 • Leonoor
  ‘Wij kijken bewust naar alle sint activiteiten en doen niet aan alles mee. Als we het sint bezoek aan het plaatselijke winkelcentrum overslaan is dat volgens mij geen ramp. De kinderen hebben er geen idee van waar Sinterklaas allemaal komt.’
 • Astrid
  ‘Ik heb altijd een aftelkalender hangen. Daarop zet ik ook wanneer ze de schoen mogen zetten. Zo voorkom ik continue gezeur, als ze erom vragen kunnen ze op de kalender kijken wanneer het weer tijd is om de schoen te zetten.’
 • Marieke
  ‘Hier in huis gebruiken we Sinterklaas niet als boeman. Het dreigement ‘pas maar op, anders krijg je geen kadootjes’ levert volgens mij zoveel meer extra spanning op bij een kind.’
 • Karin
  ‘Ik probeer er altijd voor te zorgen dat ik zelf niet gestresst raak. Ik vraag al ruim van te voren naar hun liefste wensen en houd aanbiedingen in de gaten. Veel koop ik online, dat hoef ik niet de drukte in. Bovendien kun je vaak online goede prijzen vinden voor bijvoorbeeld Lego. Als ik rustig ben, ben ik ook geduldiger naar de kinderen.’

Heb jij nog een super goede tip die je wilt delen? Deel dit artikel dan op facebook en plaats in de comments je eigen tip!

Deel dit bericht