terug in het gareel

Terug in het gareel

Nu is echt de zomervakantie voorbij… In elk geval voor iedereen met kinderen op school, want alle scholen zijn weer begonnen. En dat betekent dat iedereen weer in het gareel moet!

Hier was het vanochtend weer spitsuur. Na een lange tijd van alles wat rustiger aan doen, moesten vandaag alle boterhammen weer gesmeerd, haren uit de klit, monden schoon, kleren aan en dat allemaal voor kwart over 8 :). Het liefste ook nog de deur uit kunnen gaan zonder ruzie of gemopper!

Hoe ging dat bij jou? Zit het ritme er dankzij werk, school en opvang alweer in? Of kost het je nog steeds moeite? Hier verliep het vanochtend wonderwel goed, ze hadden zelfs zin in school! Maar ik moet bekennen dat ik zelf wel wat moeite had om alles op tijd geregeld te krijgen. Hier had ik me al op ingesteld, dus was vanochtend maar wat vroeger opgestaan.

Dan vraag je je meteen af, is er nu een mogelijkheid om het relaxte vakantiegevoel vast te houden en tegelijkertijd terug in het ritme van alledag te komen?

Ja, dat kan. Maar dat vraagt vooral bewustzijn van jezelf. Waar ben je mee bezig, wat vind je belangrijk? Tijdens een vakantie vallen er een heleboel verplichtingen weg. Heerlijk! Dit is dan een goed moment om eens te kijken naar al die verplichtingen die nu weer in je agenda staan. Van welke welke zou je het lieftse afstand doen? Schrijf ze eens op en denk na wat er zou gebeuren als je dat deed. Wie weet kan het gewoon, omdat het een verplichting is die je jaren geleden bent aangegaan maar nu niet meer bij je past bijvoorbeeld. Of werk, waar je al tijden niet meer gelukkig van wordt. Het zou zo maar eens het moment kunnen zijn om op zoek te gaan naar een nieuwe baan.

Wat ook helpt is om eens af en toe op een vrij moment iets te doen wat je normaal gesproken alleen op vakantie doet. Bezoek eens een onbekende stad in de buurt. Ga nog eens lekker met de kinderen naar een meertje in de buurt (het wordt mooi weer komende week!). Of laat ‘s avonds de tv uit en doe een spelletje.

Na een week school en werken heb je de routine weer te pakken. Dan kost het je weer minder tijd om iedereen ‘s ochtends de deur uit te krijgen. Routines in je huishouden kosten je sowieso minder tijd, vul de tijd die over is met ‘vakantie’ activiteiten en terug in het gareel voelt als vakantie :).

Deel dit bericht