vandaag is de dag

Vandaag is de dag

Morgen ga ik eindelijk eens de tijdschriften bak opruimen. En dan, de wekker gaat. Kwart voor 7 en ik sta op. De kinderen wakker maken, ontbijt maken, zorgen dat iedereen gewassen en aangekleed op school verschijnt. Hup aan het werk, afspraken vliegen vliegen voorbij. Dan kinderen ophalen en weer door naar sport. En tussen al deze activiteiten door ben ik eigenlijk helemaal niet meer bezig met wat ik eigenlijk vandaag ook nog wilde doen… de tijdschriften bak opruimen.

Herkenbaar?

Dat je dag voorbij vliegt zonder dat je in de gaten hebt wat je ook al weer wilde doen. Vandaag is voorbij voordat je het in de gaten hebt. En goede voornemens zijn weer in de lucht verdwenen. Afgelopen week had ik een afspraak waarvoor het handig was om een dagplanning te hebben. (Deze afspraak is trouwens binnenkort op t.v. te zien! Wanneer laat ik je nog wel weten.) Ik realiseerde me dat zo’n schema voor heel veel mensen handig is. Het helpt om je dag te structureren. Om je doel voor de dag op te schrijven en jezelf eraan te blijven herinneren. Op deze manier kun je je focus op vandaag houden. Het is geen dwangmiddel. Maar het schema kan een houvast bieden als je merkt dat je aan het einde van de dag eigenlijk niet hebt gedaan wat je van plan was. Om bewust tijd te maken voor wat jij wilt doen.

En daarom, deel ik het schema hier graag met jou. Het zijn er trouwens 2, kies maar welke het beste bij jou past! Print ze uit, vul hem in en hang hem op.

Ik hoor graag terug wat je ervan vindt! En een foto mag trouwens ook 🙂

Dagplanner roze
Dagplanner petrol

Share this Post

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *