Vereten poetsklus

Vergeten poetsklusjes

Over het algemeen heeft iedereen wel een ‘standaard’ lijstje van poetsklusjes die je in de week doet. Een keer stofzuigen, toilet en badkamer, dweilen. Maar hoe vaak kom jij toe aan de ‘vergeten’ poetsklusjes?

Ik bedoel, hoe vaak ga je nu echt alle deurposten langs met een doekje? Of haal je de ventilatieroosters los om schoon te maken? En heb je al eens tussen je verwarming gekeken?

Precies! In alle dagelijkse beslommeringen sla je deze vaak over. Het zijn ook geen klusjes die die opvallen als je ze niet doet. Maar zo nu en dan daar eens tijd voor maken kan geen kwaad 😉

Een manier om dat te doen is om 1x per week voor jezelf zo’n ‘vergeten’ klusje in te plannen. Maak er een schema van, of schrijf het in je agenda. Ga 1x per week na je standaard rondje woonkamer bijvoorbeeld ook zo’n klusje aanpakken. De ene week doe je de ventilatierooster, de week erna maak je de lampenkappen schoon, de week erna weer iets anders. Je breidt dan je standaard rondje iets uit zonder dat het teveel wordt.

Mocht het hele huishouden voor jou een uitdaging zijn, dan heb ik een heel handig huishoudschema voor je. Hierin staan alle dagelijkse, wekelijkse en maandelijkse huishoudklusjes. Plus ruimte voor alle poetsklusjes die je niet standaard mee neemt in je routine.

Ik ben benieuwd welke ‘vergeten’ poetsklusjes jij nog kunt bedenken, laat ze weten in een comment!

 

Deel op facebook
Deel op google
Deel op twitter
Deel op linkedin
Deel op pinterest

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *