Waarom ik doe wat ik doe

Laatst was ik bij een klant, we waren aan het werk toen ze ineens vroeg: “waarom ben je met helder in huis begonnen?

Ik vertelde haar mijn verhaal, en realiseerde me daarna dat ik dat eigenlijk niet eerder echt heb gedeeld. Inmiddels begint helder in huis echt groter te worden, zijn er steeds meer mensen die de nieuwsbrief lezen of mij op facebook volgen. Dus ik dacht, laat ik eens vertellen waarom ik doe wat ik doe!

Na mijn middelbare schooltijd heb ik veel tijd doorgebracht in het buitenland. Gewoond in Brazilië, Indonesië, Curacao en nog wel wat meer plekken. Ik merkte na verloop van tijd dat het steeds moeilijker werd om terug naar Nederland te komen en hier te blijven, te aarden. Tegelijkertijd kreeg ik op den duur genoeg van het constante weg gaan, op zoek zijn naar iets nieuws.

Ik besloot in Nederland te blijven (de liefde die ik vond hielp daar goed bij 🙂 )

Na wat verder studeren belandde ik als juf voor de klas. Met veel plezier! Ik woonde samen met mijn liefde en na een aantal jaren werd ik zwanger. Hoera! De zwangerschap was geweldig, ik had nergens last van en werkte door. Tot dusver een roze wolk. Helaas ging de bevalling niet zo goed als de zwangerschap en kieperde ik meteen van die roze wolk. 
Het ging niet goed met de baby, en we belandden tijdens de bevalling in het ziekenhuis. Waar ik 5 dagen later uit thuis kwam. De baby kwam na 10 dagen pas thuis.

Zoals meestal net na een bevalling breng je veel tijd thuis, in huis door. En ik merkte dat het fijn was als alles op orde was. Dat gaf me rust en ruimte om er voor de baby te zijn. Na verloop van tijd ontstond er ook met de baby, die inmiddels peuter was meer rust en gingen de dingen wat makkelijker. Ik durfde het weer aan en er volgden nog twee kindjes. 
Maar de oudste bleef extra hulp nodig hebben. Ik werkte, had naast thuis ook een verantwoordelijkheid voor de klas en probeerde er ook nog voor mezelf te zijn. Tijd vrij te maken voor de dingen die ik wilde. Dat ging steeds moeilijker…

Ik voelde dat er iets moest veranderen… ik had het nog wel onder controle, maar dat ging ik niet lang meer volhouden. Ik moest een knoop doorhakken om alle ballen in de lucht te houden. Ik besloot een bal weg te doen… Die van de juf. Met verdriet, want juf zijn was wat ik lange tijd met veel plezier had gedaan. 

Eenmaal de knoop door gehakt, kwam er rust en ruimte. Er kon meer tijd en aandacht naar de oudste om haar weer goed in haar vel te laten zitten. Thuis was meer rust en ruimte. En er was zelfs ruimte voor mij!

Ik besloot iets te doen met mijn ervaring. Het gevoel dat het water je tot de lippen staat en je weet dat er iets moet veranderen. Ik weet hoe moeilijk het is om een knoop door te hakken. Ik weet hoe lastig het is om, als je aan de ene kant van de wip staat weer naar het midden te komen. 
Om deze ervaringen handen en voeten te geven ben ik opleidingen gaan doen. Om mijn eravringen concreet te maken.

Daar ben ik nog elke dag dankbaar voor! Ik heb, door een moeilijke beslissing te nemen, gemerkt dat ik sterker ben geworden. Bewust tijd en ruimte kan maken voor mijn gezin èn mezelf. Mijn basis is mijn huis, daar laad ik op. Daar vind ik ruimte. Hoe minder ik daar bij stil hoef te staan hoe meer tijd ik heb voor al die andere belangrijke zaken van mijn leven.

En dat gun ik jou ook. Misschien herken je je in mijn verhaal, misschien voelt het voor jou ook zo, die ballen die je in de lucht houdt waarbij je steeds denkt dat er bijna een gaat vallen. 

Ik heb een online training gemaakt ‘In 8 weken naar een opgeruimd huis en hoofd’ waarin ik je leer om eerst ruimte in huis te maken. En vervolgens ook ruimte in je hoofd krijgt. Zodat je niks laat vallen, maar bewust een of meer ballen neerlegt zodat je weer tijd voor jezelf hebt.

Lijkt het je iets? Kijk dan op ‘In 8 weken naar een opgeruimd huis en hoofd’ en zie wat de training inhoudt. Nu nog voor een aantrekkelijke prijs van 97,- en we starten op 2 oktober!

Share this Post

3 gedachtes op “Waarom ik doe wat ik doe”

  1. Super goed stukje van een ervaringsdeskundige. Die knopen heeft doorgehakt. Het roer om heeft gegooid en met succes.
    Velen hebben al baat gehad van jou hulp.
    Super stoer ga zo door.
    Ik ben trots op jou

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *