wachten op morgen

Wachten op morgen

Als ik het boek uit heb weet ik wat ik moet doen, als ik de nieuwe kast heb ga ik opruimen, ik doe dat morgen wel…

Hoe verleidelijk is het om een klus waar je geen zin in hebt uit te stellen naar morgen. Herkenbaar hoor 🙂 Maar het werkt niet. Want elke keer kijkt die ‘rot’ klus je aan en herinnert je eraan dat het nog moet gebeuren.

Bij een grote opruimklus kijk je vaak naar het geheel dat moet gebeuren. Dat zorgt ervoor dat je niet meer weet waar je moet beginnen. En dus maar helemaal niet begint…

Een grote klus opdelen in kleine klusjes werkt wel. Begin met een doos, in plaats van de hele zolder. Begin met een la in plaats van de hele kast. Begin met het aanrecht in plaats van de hele keuken. En doe dat vandaag nog! Niet morgen!

Er is altijd een excuus te vinden. Hoe fijn is het als je dat achter je laat en begint. Begint met wat je irriteert en wat je graag anders zou zien.

Begin klein, spreek met jezelf af wat je gedaan wilt hebben en hoeveel tijd je daarvoor wil gebruiken. Zet een wekker /  alarm en hou je daaraan vast. Zo maak je een grote berg behapbaar en lukt het je. Succes vieren is leuker dan balen dat je het weer niet hebt gedaan!

Heb je meer nodig om te beginnen? Op mijn homepage vind je de gratis videoserie over opruimen. Mocht dat nog niet genoeg zijn, je kunt ook de online training ‘In 8 weken naar een opgeruimd huis en hoofd’ volgen. Hier kun je meteen mee starten!

Deel op facebook
Deel op google
Deel op twitter
Deel op linkedin
Deel op pinterest

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *